Petak, 3. svibnja 2024.

POGURANAC Tattoo studio Dore Šantić: Perfekcionistica sam, na jednoj tetovaži mogu raditi cijeli dan jer ostaje na koži zauvijek

U Pogurancu, novoj rubrici naših medija, svakog tjedna predstavit ćemo po jednu tek osnovanu tvrtku, poslovnu ideju ili građansku inicijativu za koju smatramo da je vrijedna naše medijske podrške i to potpuno besplatno.

Ovoga tjedna Poguranac donosi priču o Dori Šantić, ambicioznoj mladoj umjetnici iz Podravskih Sesveta, koja je nedavno pokrenula vlastiti posao i otvorila tattoo studio Kerber – novootvoreni salon za tetoviranje u Đurđevcu.

Ova skromna i iznimno talentirana 20-godišnjakinja o sebi ne voli govoriti previše, no otkrila nam je odakle je krenula njena ljubav prema crtanju te kako se ta ista ljubav razvila u strast prema tetovažama.

Ljubav prema crtanju iz djetinjstva pretočila je u ljubav prema tetoviranju / Snimila Anja Čorba.

– Crtanjem se bavim otkako znam za sebe. Već u maloj školi svi su se divili mojim crtežima, no ne čudim se. Gen za likovnu umjetnost česta je pojava u mojoj obitelji. S devet godina majka me upisala u školu crtanja gdje se moglo naučiti kako slikati na platnu te se proučavalo gdje je svjetlost, a gdje sjena na slici. Tako je nastala moja prva slika na platnu, a tad sam imala samo devet godina. U osnovnoj su mi školi ruke uvijek bile pošarane pa su me često i prijatelji molili da i njima nacrtam ‘tetovažu’ na ruci. Tetovaže su me od malih nogu fascinirale, ali to mi se činio kao težak posao – kazala je.

Dora nam je otkrila i čega se svaki klijent boji, a što ujedno plaši i samog tattoo majstora.

– Zapravo su me najviše plašile moguće infekcije, no s konstantnim brisanjem i dezinficiranjem, ne samo površina u salonu, već i samog zraka u prostoriji, do infekcija ne može doći – dodaje.

Nije imala prilike tetovirati genitalije, ali joj ni takav zahtjev ne bi predstavljao problem

Posao tattoo majstora nije lagan, potrebna je izuzetna koncentracija i vještina. Međutim, tattoo majstor je osoba u koju bi klijent trebao imati potpuno povjerenje, tetovirani ukrasi na koži ostaju trajno, a Dora će vam rado objasniti svaki korak u procesu nastajanja tetovaže te vas svojim radom i urednošću vlastitog prostora uvjeriti da je upravo ona idealna osoba za njenu kreaciju.

Simpatična Dora nam je priznala da je u poslu pravi perfekcionist.

– Samim tetoviranjem ne bavim se dugo, nepunih godinu dana, ali do sada ni jedan klijent nije otišao nezadovoljan. Često mi ljudi kažu da sam perfekcionist, što ja i priznajem. Ako je potrebno, na jednom dizajnu ću raditi i cijeli dan. Za mene je ipak to samo jedan dan, a nekom drugom moj rad ostaje na koži zauvijek. Volim raditi veće tetovaže, no manje mi nikako ne predstavljaju problem, svi stilovi dolaze u obzir – rekla nam je Dora.

U ovom poslu klijenti imaju različite zahtjeve i želje, a priznaje kako se trudi ispoštivati njihove želje u potpunosti.

Njeni radovi na nečijoj koži ostaju cijeli život / Snimila Anja Čorba.

– Još uvijek nisam imala prilike tetovirati stopala i glavu te spolne organe, ali mi takav zahtjev ne bi predstavljao nikakav problem. Najbitnije mi je zadovoljstvo klijenta i da se osjeća ugodno u mom salonu i okruženju – navodi.

Kerber Tattoo nalazi se u Poslovnom centru u Đurđevcu na Trgu Svetog Jurja 1, (na 2. katu), a prije dolaska u Dorin salon potrebno je napraviti rezervaciju termina.

To možete učiniti i putem društvenih mreža na kojima Dora uredno objavljuje svoje prekrasne radove i tetovaže. Tko zna, možda i vi dobijete ideju za tetovažu, a mi joj od srca želimo da postane epicentar kreativnosti ovog prekrasnog posla u kojem se umjetnost susreće s kožom.

U salonu je sve sterilno i prema pravilima struke / Snimila Anja Čorba.

Pripremila Anja Čorba.

 

zatvori