Petak, 26. travnja 2024.

‘Pali’ koprivnički dileri koji su u improviziranom laboratoriju uzgajali marihuanu, policija im u pretresu sve oduzela

Policijska uprava koprivničko-križevačka stala je na kraj dvojici muškaraca s koprivničkog područja koji su se godinama bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama te omogućavanjem trošenja droga.

Kako su priopćili iz policije nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak unazad četiri godine u improviziranom laboratoriju uzgajao stabljike indijske konoplje u namjeri proizvodnje marihuane namijenjene neovlaštenoj prodaji. Također, sumnja se da je davao na uživanje marihuanu većem broju osoba.

– Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni 37-godišnjak nabavio opremu za improvizirani laboratorij i sjemenke konoplje namijenjene za proizvodnju marihuane, a opremu i tvari je koristio 41-godišnjak. Također, sumnja se da je osumnjičeni 37-godišnjak u više navrata stavio na raspolaganje prostor u vikend objektu na širem koprivničkom području radi trošenja marihuane većem broju osoba – nastavili su u policiji.

Tijekom kriminalističkog istraživanja ukupno im je oduzet 1.321 gram marihuane, ali i improvizirani laboratorij, 19 komada sjemenki, tri drobilice za usitnjavanje materije, digitalna vaga i dva grama amfetamina.

U policiji su još napomenuli da će zbog navedenih kaznenih djela protiv 41-godišnjaka biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao i protiv 37-godišnjaka zbog pomaganja u počinjenju ovih kaznenih djela.

zatvori