Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[DARIVANJE] Znamo tko je dobitnik prekrasnog Himalajskog cedra!

S toplijim vremenom, odnosno dolaskom proljeća, vrtni centri omiljena su odredišta za nabavku svega što nam je potrebno za naš vrt. Jedan od tih je i Vrtni centar Iva koji ovih dana slavi svoj 5. rođendan, a svoju poslovnicu, na svima već dobro znanoj adresi Križevačka cesta 61, svakodnevno puni bogatim asortimanom sobnog i vanjskog bilja.

U povodu rođendana sve svoje vjerne kupce pozivaju da ih posjete, posebno u dane 4., 5. i 6. travnja kada ih očekuje velika ponuda i to popust od 15% na bilo koji iznos kupovine i bilo koji način plaćanja. Također, kupnjom iznad 50 eura sudjelujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti prekrasan Cedrus deodara, točnije Himalajski cedar, zimzeleno stablo iz roda cedrova, porodica borovki.

S obzirom na to da se vegetacija počela buditi, pravo je vrijeme za proljetne radove, promjene i dopune u dvorištu i okućnici te novo bilje na balkonu i terasi. Osim toga, kako savjetuju vlasnici Mihalic, koji su u ovom poslu već 20 dugih godina, postojeće biljke treba dobro nahraniti, orezati i pripremiti za sadnju. Sve veći zahtjevi kupaca, ali i sve veće promjene na tržištu iziskuju stalno ulaganje u zaposlenike, opremu, alate, ali i vlastitu  proizvodnju. U Vrtnom centru Iva možete pronaći bilje iz vlastite, ali i inozemne proizvodnje, a zalihe se pune nekoliko puta tjedno. Kako je centar zaista velik, a mnogi i ne znaju što traže i kako će se tražena biljka ponašati u njihovom okruženju, ljubazni zaposlenici tu su za svakoga. Također, mnogima treba savjet o održavanju, gnojidbi,  rezanju, što znači da znanje njihovih djelatnika mora zaista biti opsežno.

Valja spomenuti kako je ovih dana najveća potražnja za božurima, hortenzijama, klematisima, trajnicama za kamenjare, cedrovima, a traže se i Ilexe, javori, Dicentre, Rhododendroni, vanjske Azaleje, sobno bilje, umjetna gnojiva, supstrati, tegle i slično. Uz bok vanjskom bilju, smještenom uglavnom na otvorenom prostoru i time prilagođenom atmosferskim prilikama, unutarnji dio prepun je sobnih biljaka. Od kaktusa, filadendrona, fikusa, difenbahija, puzavica i dracena preko orhideja do egzotičnog bilja. Uz to, za svaku biljku ili skupinu nude se tegle raznih oblika, veličina i materijala. Kako bi biljke i dalje lijepo napredovale i bile u punoj kondiciji tu su i supstrati te gnojiva.

Ako još niste odlučili što saditi ili sijati, svakako navratite u Vrtni centar Iva u Koprivnici gdje vas očekuju svaki radni dan od 8 do 17 sati i subotom od 8 do 13 sati. Za sve informacije možete ih nazvati na broj telefona 095/3883-180 ili posjetiti njihovu internetsku stranicu http://www.vrtnicentariva.hr/.

Poklon je Himalajski cedar visine jedan metar, kojeg je osvojila:

Željka Lugarov – Hrženjak

Čestitamo! Cedar možete od sutra s osobnom iskaznicom preuzeti u Vrtnom centru Iva!

Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva
Izvor: Vrtni centar Iva

 

 

zatvori