Srijeda, 15. svibnja 2024.

Nositelj liste HDZ-a za IV. Izbornu jedinicu Ivan Anušić u Đurđevcu. ‘Brza cesta do Koprivnice nije luksuz nego potreba’

Nositelj liste HDZ-a za IV. Izbornu jedinicu Ivan Anušić sa suradnicima i kandidatima boravio je na đurđevačkom području.

Nakon razgleda Staroga grada u Đurđevcu posjetio je općinu Kloštar Podravski gdje je komentirao projekte s kojima će se HDZ baviti na području od Koprivnice do Osijeka.

Što se tiče Podravine, na krajnjem rubu IV. Izborne jedinice je Koprivnica, pa je neizostavno pitanje bila i brza cesta koja bi taj grad trebala povezati sa Zagrebom.

– Preuzimam brigu za realizaciju brze ceste do Koprivnice, koja je već trebala biti izgrađena. Koprivnica tu prometnicu mora imati i mi ćemo na tome inzistirati. Brza cesta nije komfor ni luksuz, već potreba. Razgovaramo i o brzoj cesti od Varaždina, preko Virovitice do Osijeka, što bi trebalo doprinjeti povezanosti Podravke s proizvođačima na istoku zemlje – rekao je Anušić.

Najavio je istraživanja geotermalnih potencijala, čime Podravina obiluje te podržao izgradnju geotermalnih toplica u Kloštru Podravskom. Podsjetimo, riječ je o projektu koji je Koprivničko-križevačka županija već prijavila kao strateški u Razvojnom sporazumu za sjever Hrvatske.

Komentirao je i ulaganja u željezničku infrastrukturu te dodao kako u IV. Izbornoj jedinici HDZ očekuje osam mandata. Podsjetimo, od lokalnih političara, na listi HDZ-a je na trećem mjestu Darko Sobota, načelnik Kalinovca, dok je na devetoj poziciji aktualni dožupan Ratimir Ljubić.

Izvor: Podravski radio
Izvor: Podravski radio
Izvor: Podravski radio
zatvori