Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Napreduje dogradnja vrtića, Lacković: Jedini smo grad koji nema liste čekanja za upis

Napreduju radovi dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu.

Iz đurđevačke Gradske uprave ističu da je novi objekt najbolja potvrda da Grad Đurđevac brine za svoje najmlađe, da ni dalje neće imati liste čekanja za smještaj svojih stanovnika te da će za sve njih biti dovoljno mjesta u predškolskoj ustanovi.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči pritom je podsjetio da će se izgraditi prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama te priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

– Projektom je, osim ovih osam vrtićkih skupina, planirana i mogućnost dodatne nadogradnje ako se ukaže potreba za novim prostorima u budućnosti tako da za mlade obitelji i djecu našega grada neće biti problema – rekao je Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković naglasio je da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,7 milijuna eura i da je iz europskih fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 1,3 milijuna eura.

– Jedini smo grad koji nema liste čekanja za upis u dječji vrtić. Već za iduću pedagošku godinu najavljeno je povećanje broja upisane djece, a ovom dogradnjom i dalje će biti osigurano mjesto za svako dijete – zaključio je.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori