Petak, 3. svibnja 2024.

Najmlađi tenisači Koprivnice u sezonu ušli na najbolji mogući način

Na terenima Teniskog kluba Koprivnica održan je turnir iz kalendara Odbora sjever za djecu do osam, devet i 10 godina.

Domaćin je imao svoje predstavnike u sve tri kategorije, u kojima su igrači ostvarili i više nego odlične rezultate.

U konkurenciji do 10 godina nastupile su Ana Dautanec i Tesa Markić kod djevojčica, te Marko Dombaj, Ivan Gregurina i Ivan Lokotar kod dječaka. Nakon odigranih kvalifikacijskih mečeva Tesa Markić se plasirala u brončanu skupinu gdje je osvojila prvo mjesto, dok je Ana Dautanec izborila nastup u zlatnoj skupini te je osvojila drugo mjesto. U finalu je poražena od Lare Marenić iz Virovitice rezultatom 4:1, 4:1. Kod dječaka Ivan Lokotar i Ivan Gregurina plasirali su se u brončanu skupinu u kojoj je Lokotar bio prvi, a Gregurina četvrti. Mark Dombaj je izborio nastup u srebrnoj skupini te otišao do kraja i osvojio 1. mjesto. U najjačoj zlatnoj skupini prvo mjesto osvojili su  je Jakov Lukanec iz TK Đurđevac.

Na turniru do devet godina u najjačoj “zlatnoj skupini” nakon kvalifikacijiskih grupa nastup je izborilo pet igrača Koprivnice. Ivan Lokotar osvojio je peto mjesto, Lucija Sitar i Ante Dautanec podjelili su terće, Ivan Gregurina bio je drugi, dok je Tesa Markić osvojila prvo mjesto. Bartol Salajpal je izborio nastup u “zelenoj skupini” te osvojio drugo mjesto.

Na turniru do osam godina TK Koprivnica predstavljali su Lucija Sitar i Ante Dautanec. Lucija je osvojila drugo mjesto u svojoj skupini, dok je Ante bio prvi.

– Ukratko rečeno: najbolji mogući početak sezone za najmlađe koprivničke tenisače i tenisačice! – poručili su kratko iz kluba.

 

zatvori