Subota, 4. svibnja 2024.

Na gradskim trgovima obilježit će se Nacionalni dan hitne medicinske službe

Na gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima 30. travnja obilježit će se Nacionalni dan hitne medicinske službe.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Zlatica Kučko Gudelj istaknula je da će se ovaj dan obilježavati od 10 do 12 sati i to na Zrinskom trgu u Koprivnici, Trgu svetog Jurja u Đurđevcu i Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.

– Tom prilikom ćemo građanima omogućiti uvid u unutrašnjost vozila hitne medicinske službe, opremu za održavanje života te ih besplatno educirati o osnovnim mjerama održavanja života. Na trgu u Križevcima besplatna edukacija građana održat će se uz uporabu AVD uređaja – navela je.

Spomenimo da je Nacionalni dan hitne medicinske službe na prijedlog Vlade Republike Hrvatske proglasio Hrvatski sabor 2013. godine kako bi se ukazalo na važnost i specifičnost hitne medicinske službe, dala podrška pružateljima hitnog medicinskog zbrinjavanja i potaknulo građane da ispravnim postupcima pozivanja hitne medicinske službe i pružanja prve pomoći do dolaska medicinskih timova doprinesu boljem zdravstvenom ishodu unesrećenog ili oboljelog građanina.

Ustupila Zlatica Kučko Gudelj.
zatvori