Utorak, 7. svibnja 2024.

Na 66. rođendan Komunalca posađen je Mirisni senzorni vrt u dječjem vrtiću Tratinčica

Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica, objekt Zvjezdica sa svojim odgajateljicama na 66. rođendan Komunalca uz pomoć djelatnika Komunalca i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica posadili su sadnice i stvorili Mirisni senzorni vrt.

Riječ je o senzornom kutku koji će imati vrlo pozitivne učinke na djecu kroz razvoj osjetilne percepcije kroz igru i brigu o biljkama.

Uz pomoć djelatnika Komunalca, Mirke Kompostirke i baka iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili sadnice lavande, ružmarina, bosiljka i raznih vrsta cvijeća koje su za ovu priliku osigurali roditelji mališana.

U sklopu ove aktivnosti, mališani su pokazali vlastito znanje te naučili nešto novo oko sadnje i dohrane biljaka kompostom. Svojim primjerom pokazali su kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete.

Mirisni senzorni vrt postat će svojevrsni kutak za opuštanje u kojem će djeca imati priliku promatrati prirodu, mirisati, diviti se bojama, kušati okuse, maziti biljke te osluškivati zvukove i tišinu prirode.

Na kraju druženje mališani su Mirki Kompostirki predali veliku kreativnu Eko čestitku koju su izradili zajedno sa svojim odgajateljicama kako bi čestitali 66. rođendan poduzeću Komunalac, Koprivnica.

Izvor: Komunalac

zatvori