Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Molve Grede trebale bi dobiti novi asfalt, u Općini najavili još radova

Općina Molve na sufinanciranje je aplicirala projekt modernizacije nerazvrstane ceste u naselju Molve Grede.

Projekt je apliciran shodno javnom pozivu koji je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a vrijednost projekta modernizacije ove ceste na potezu od Društvenog doma Molve Grede u dužini od 1.370 metara iznosi oko 294.700 eura, dok sufinanciranje seže do 90 posto troškova, istaknuli su u Općini.

– Za ovaj je projekt ishođena građevinska dozvola kao i pozitivno mišljenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a nakon izvršenih radova ova će cesta biti šira te će se postaviti pješački prijelaz – objasnili su.

Spomenuli su i da je ovaj projekt nastavak realizacije asfaltiranja i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta pa su tako već obnovljene prometnice u zonama Molve Zapad, Molve Grede I i Molve Grede II te se i dalje planiraju radovi.

– Ove godine planirana je rekonstrukcija preostalog dijela županijske ceste u Repašu od Crkve Presvetog Srca Isusovog do naselja Novačka u susjednoj općini Gola i to u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Križevci. Uz to, nakon što se uspješno riješe imovinsko-pravni odnosi vezani uz cestu Jade u Repašu, ići će se u rekonstrukciju i tog dijela nerazvrstane ceste, kao i uređenje ostalih nerazvrstanih cesta u vlasništvu Općine kao što su ceste u Sekulinama, spoj Vlaški put i Beljevine, preostali dio Đurđevačke ulice i druge – zaključili su.

Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
zatvori