Subota, 4. svibnja 2024.

Marija Mesarić na čelu koprivničkog muzeja nešto više od mjesec dana: Ovo kratko razdoblje bilo je izazovno i zahtjevno

Obnašateljica dužnosti ravnateljice Muzeja grada Koprivnice Marija Mesarić poziciju je preuzela prije nešto više od mjesec dana.

Naime, na tom mjestu zamijenila je bivšeg ravnatelja Roberta Čimina koji je postao direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski. Tim povodom, kontaktirali smo ravnateljicu Mesarić koja je istaknula da je kratko razdoblje koje je na dužnosti bilo zahtjevno.

– Nastavila sam raditi na programima i projektima koji su tijeku, a od kojih bih izdvojila Energetsku obnovu zgrade Muzeja grada Koprivnice te gostujuću izložbu i monografiju “Hinko Krapek čovjek novog doba” koja je otvorena prošli petak u Galeriji Koprivnica. Bilo je zahtjevno, ali se uspjelo realizirati. Ovo kratko razdoblje u kojem sam na navedenoj dužnosti bilo je izazovno i zahtjevno, ali mi je omogućilo stjecanje novih iskustva i kompetencija – kazala je.

>> Poznato je tko će zamijeniti Čimina na čelu koprivničkog muzeja, odluku donose vijećnici u petak

Kad je riječ o raspisivanju novog natječaja i o tome ima li i sama možda ambiciju ostati na poziciji, navodi kako je osoba koja voli provesti do kraja ono što je započela.

– Postoji zakonska procedura i za to predviđen rok koji ću poštivati. Osoba sam koja voli stvari koje je počela provesti do kraja, ako je to moguće. Svakome na nekom čelnom mjestu je ambicija posložiti stvari – poručuje.

Zanimalo nas je i koji su programi preostali do kraja godine te kako će nadolazeće vrijeme biti obilježeno u samom muzeju.

– Preostali su raznovrsni programi, izložbe koje će se sastojati od gostujućih izložbi i izložbi autora kustosa koprivničkog muzeja čiji cilj je povećati posjećenost i utjecati na razvoj publike. Nadolazeće programe svakako ćemo najaviti i na našoj mrežnoj stranici, kao i na društvenim mrežama na kojima je muzej prisutan, stoga pozivam čitatelje da prate naše objave. Uskoro kreće i energetska obnova zgrade muzeja, a osim samih građevinskih radova tu su i radovi na zaštiti građe što će svakako utjecati na dostupnost iste javnosti. U planu je provođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na arheološkim i etnografskim predmetima, provođenje programa zaštitnih arheoloških istraživanja te zaštite i očuvanje nematerijalne kulturne baštine kao i programa koji su vezani uz razvoj publike. Vesele nas programi koji tek dolaze i koje ćemo javnosti moći ponuditi u nadolazećem vremenu – zaključila je.

zatvori