Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Lacković ide u Sabor: Ovo je najljepši poklon, veliki dobitak za naš kraj i potvrda našeg političkog rada

U Republici Hrvatskoj danas se održavaju izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora.

Birališta su zatvorena u 19 sati, broje se glasovi, prve neslužbene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavilo je u 21 sat ih ažurira svakih 15 minuta.

Jedna od lista na ovim parlamentarnim izborima u IV izbornoj jedinici u koju ulaze Koprivnica i Đurđevac bila je ona naziva Domovinski pokret – DP pravo i pravda, Nezavisni, Demokratski HSS – DHSS i Zelena lista. Na šestom mjestu našao se predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, nezavisni Željko Lacković.

Prema neslužbenim rezultatima koje je objavio DIP u 22:15 u IV izbornoj jedinici ovoj listi pripalo je 14,40 posto glasova, a Lacković je dobio 25,73 posto preferencijalnih glasova. U Đurđevcu ova je lista na prvom mjestu s 54,14 posto glasova, a preferencijalnih je 94,06 posto.

Lacković je Dravi.info rekao da je u tijeku prebrojavanje glasova, ali da se pokazala energija Nezavisnih i Domovinskog pokreta.

– Preferencijalni glasovi omogućuju mi direktan ulazak u Sabor i to je veliki dobitak za ovaj dio naše Podravine. Poseban je dan da se izbori održavaju baš na moj rođendan i ovo je veliki poklon zaista i potvrda našeg političkog rada i djelovanja koji se vidi u našem gradu i okolnim općinama, a upravo to je ono što glasači žele – da se radi, da se vidi prosperitet i da se uvažavaju ljudi – zaključio je Lacković.

zatvori