Petak, 3. svibnja 2024.

Koprivnički fotograf, snimatelj, biolog i čuvar prirode Goran Šafarek osvojio važnu nagradu

Koprivnički fotograf, snimatelj, biolog i čuvar prirode Goran Šafarek dobitnik je važne nagrade.

Riječ je o nagradi “Velebitska degenija” za najbolju fotografiju koju dodjeljuje Zbor novinara za okoliš pri Hrvatskom novinarskom društvu.

– Goran Šafarek nagrađen je za cjelovitu fotografsku priču o Parku prirode Telašćica na Dugom otoku. Fotografije prikazuju pojedine žive organizme, čitave ekosustave te skladan suživot čovjeka i prirode. U stvaranju ove reportaže uspješno je koristio niz fotografskih tehnika i alata fotografirajući iz zraka, pod vodom i na kopnu. Fotografije su tehnički savršene, bogate informacijama i sadržajem te skladne kompozicije. Među njima se posebno ističe fotografija s jedrilicom u tirkiznom moru uz očuvanu obalu Parka prirode Telašćica snimljena iz zraka. Šafarek nas svojim fotografijama potiče i iznova podsjeća na razloge zbog kojih trebamo čuvati prirodu i ljudski okoliš – poručuju iz Hrvatskog novinarskog društva.

Na dodjeli nagrada Šafarek je pojasnio i zašto je odabrao temu za koju je nagrađen.

– Temu sam odabrao jer je Park prirode Telašćica jedan od najznačajnijih prirodnih motiva, ne samo u Hrvatskoj, nego i mnogo šire. Zahvalan sam na nagradi koja potvrđuje važnost ovog područja te kvalitetu fotografija – zaključuje.

zatvori