Subota, 27. travnja 2024.

JAVNA RASPRAVA Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Koprivnice, Ostriž: Riječ je o procesu kojim se neke stvari mijenjaju

U tijeku je javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Koprivnice.

Kazala nam je tako zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž i dodala da traje do 19. travnja.

– U prostorijama Grade Koprivnice izložene su mape i građani tamo mogu pogledati što je sve predloženo izmjenama i dopunama te dati svoje komentare. Nadalje, u sobi 4A zaprimaju se komentari, a od nadležnog arhitekta može se dobiti i pojašnjenja – ističe.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ostriž je napomenula da će se samo izlaganje tih dokumenata u smislu fizičke rasprave održati u srijedu u 11 sati u Gradskoj vijećnici.

– Riječ je o procesu kojim se neke stvari mijenjaju. Prilagođavamo postojeći prostorni plan, a nakon toga i generalni urbanistički plan Koprivnice zahtjevima novog vremena. Osobito je to vezano uz zaštitu zelenog pojasa, prenamjenu nekih zemljišta koja su bila poljoprivredna ili nisu bila namijenjena kao građevinske zone, a sada postaju građevinska. S druge strane, imamo zahtjeve zaštitara okoliša o očuvanju nekih prirodnih krajolika i nekih segmenata unutar samog grada, tako da je sve to obuhvaćeno ovim izmjenama i dopunama prostornog plana – zaključila je zamjenica Ostriž.

Tekst pripremile Adela Zember Antolić i Hana Volenik. 

zatvori