Utorak, 30. travnja 2024.

IVA SOKAČ 98 JE PUTA OSVOJILA PRVO MJESTO U PLESU: Usklađujem ples i privatne obaveze, ali ples je uvijek prvi

Iva Sokač je jedna od izuzetno uspješnih plesačica iz Plesnog centra ‘Ritam’ u Križevcima, koja već šest godina njeguje svoju strast prema plesu, počevši od svoje pete godine.

Iva se ističe u kategorijama MTV i Latino plesova, a kako sama kaže, jednako je strastvena prema objema kategorijama te nije mogla izabrati samo jednu, pa se odlučila za obje.
Još od malih nogu, Iva je uživala gledajući MTV spotove na televiziji, što je potaknulo njezinu ljubav prema plesu. Za Ivu, ples je ne samo strast, već neizostavan dio života, što potvrđuje činjenica da osim na treningu, pleše i kod kuće kad god stigne uz glazbu na YouTubeu.

Iza Ivinih uspjeha stoji i podrška njezinih trenera, među kojima se posebno ističe Siniša Kraševac, koji je priprema za Latino kategoriju, te Josip Kolić, koji unapređuje Ivine korake u MTV kategoriji.

– Istaknula bih Sinišu kao iznimnog trenera; volim njegove šale i entuzijazam koji prenosi na nas. Njegovi treninzi su opušteni i zanimljivi, a istovremeno je izvrstan pedagog. Josip je drugačiji, ponekad stroži, ali to je samo radi našeg napretka. Njegovi treninzi su izazovni i vrlo zanimljivi, rekla je Iva o svojim trenerima.

Ivin otac otputovao je u Kinu kako bi pronašao haljinu za nastup

Iva trenira najmanje tri, a ponekad i četiri puta tjedno, zbog kondicije. Veliku podršku pružaju joj njezini roditelji, sestra i trener Siniša, koji ulaže veliki trud u njezin napredak. Primjer podrške je i Ivin otac koji je otputovao u Kinu kako bi pronašao haljinu za nastup, upravo onakvu kakvu je Iva oduvijek sanjala.

Iva ima ukupno 98 pojedinačnih pobjeda, što znači da je 98 puta osvojila prvo mjesto, te 24 pobjede u grupama i duetima. Posljednji nastup koji je odradila bio je na međunarodnom natjecanju u Križevcima, gdje je izvela ukupno 13 koreografija i u svim kategorijama osvojila prvo mjesto. Sljedeće je u planu Svjetsko prvenstvo u Varšavi i natjecanje u Zadru.

Iva nam je također otkrila kako uspješno usklađuje treninge plesa, natjecanja i privatne obaveze.

– Kažu da je organizacija ključ uspjeha, pa tako i kod mene. Imam svoj raspored koji detaljno planiram i unaprijed bilježim svaki događaj koji me čeka. Uspijevam uskladiti ples i privatne obaveze, ali ako bih mogla birati, definitivno bih odabrala samo ples, rekla je Iva.

Za kraj, Iva je otkrila kako se vidi kao uspješna plesna trenerica u kategoriji Latin za nekoliko godina, a kao uzor ističe Paulu Jeričević. Također je izrazila želju da i sama postane dio natjecanja ‘Ples sa zvijezdama’.

Svim plesačicama i plesačima koji razmišljaju o bavljenju plesom, Iva poručuje: Definitivno je super pokušati i uvijek se truditi. Nema veze ako smo ponekad na zadnjem mjestu, bitan je naš uloženi trud.

Tekst pripremio Ivan Grobenski.

Najveća podrška joj je obitelj / Privatna arhiva
Trenera Sinišu Kraševca ističe kao iznimnog / Privatna arhiva
zatvori