Petak, 3. svibnja 2024.

Idućeg tjedna održat će se Zelena čistka u Koprivnici, čistit će se na dvije lokacije

Grad Koprivnica tradicionalno organizira Zelenu čistku, odnosno akciju čišćenja divljih odlagališta otpada.

U Gradu navode kako se čistka održava povodom Dana planeta Zemlje te je dio globalnog pokreta “Let’s do it!” koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

– Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Akcija je ove godine i dio projekta “Od izvora do mora” te ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpada moguće je osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje – poručuju.

Zelena čistka tako će se održati 20. travnja s početkom u 9 sati, dok je okupljanje sudionika predviđeno u 8:30 na sajmištu kod nekadašnje vage. Prijave se mogu uputiti na e-mail [email protected] najkasnije do 18. travnja.

– Svim sudionicima osiguran je prijevoz do lokacije, zaštitne rukavice, vreće za smeće, osvježavajuće piće i obrok – navode.

Dodajmo kako će lokacije čistke uključivati katastarsku česticu 5031 k. o. Koprivnica, odnosno produžetak Ulice kneza Domagoja u Koprivnici prema Herešinu uz šljunčani put u cijeloj dužini šume i katastarsku česticu broj 5171 k. o. Koprivnica, odnosno produžetak Ulice Željka Selingera šljunčani put poslije farme nesilica Maltarić prvi put lijevo.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori