Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Hrvačica Lara Blažeković se okitila medaljom u Austriji

Ekipa Hrvačkog kluba Podravka nastupila je na otvorenom prvenstvu Austrije za uzraste mlađih i starijih djevojčica i dječaka.

U klubu navode kako je prvenstvo okupilo više od 280 natjecatelja iz devet zemalja.

– Doma smo se vratili s jednom medaljom. Naime, Lara Blažeković je u kategoriji do 42 kilograma u uzrastu starijih djevojčica osvojila drugo mjesto. Zabilježila je tri pobjede i poraz. Pobijedila je tri hrvačice iz Austrije, dok je poražena od aktualne prvakinje Europe Janke Sillei. Za razliku od prethodna dva njihova susreta u kojima je Sillei bila nadmoćna i pobijedila u prvim rundama, sada je prva runda pripala Lari, no sitna tehnička pogreška stajala ju je pobjede u drugoj rundi. S obzirom na to da je ovo bio njezin posljednji kontrolni turnir pred nastup u Grčkoj na Prvenstvu Europe za U-15 uzrast, sada slijede završne pripreme reprezentacije u mađarskom gradu Tat pod vodstvom trenera Ivana Lončarića – poručuju.

Dodaju i kako se dečki ovog puta nisu okitili medaljama, međutim odradili su dobre borbe.

– David Šemovčan je osvojio četvrto mjesto, kao i Noa Šemovčan. Viktor Lukša je zaslužio četvrto mjesto, dok je Dorian Ružić bio peti. Noa Kralj i Petar Belušić su bili šesti, dok su Jakov Batak i Nikola Vlahović ostali bez plasmana – zaključuju.

Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
zatvori