Petak, 26. travnja 2024.

GRANFONDO UTRKA Podravskim ravnicama i brdima u nedjelju će voziti oko 100 biciklista, Tisaj: Želimo pokazati što sve nudi naš krajolik

Podravinom će u nedjelju juriti oko 100 biciklista – održat će se utrka Robin Granfondo Koprivnica 2024.

Naime, riječ je o utrci koju prvi put organizira koprivnički Biciklistički klub Rotor i start je u 10 sati ispred Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš, a staza je dugačka ukupno 106 kilometara.

Biciklisti će iz Koprivnice krenuti prema Rasinji i voziti sve do Duge Rijeke od kuda će se spustiti prema Lepavini, a zatim se uputiti i na Bilogoru kroz tamošnja sela do Donje Velike pa prema Starigradu, vratiti se potom na Podravsku magistralu prema Glogovcu, a zatim skrenuti i do Hlebina te se kroz Peteranec uputiti natrag u Koprivnicu.

Izvor: BK Rotor

Kako nam je to rekao predsjednik Biciklističkog kluba Rotor Hrvoje Tisaj, staza kombinira podravska brda i ravnice, odnosno sve ono što cestovni biciklisti vole.

– Granfondo je zamišljen kao utrka za različite tipove vozača, od rekreativaca pa sve do malo “jačih” i kvalitetnijih vozača koji će biti svrstani u sedam dobnih kategorija – imamo kategorije od 16 godina pa sve do 60+. Svaki vozač će dobiti čip na svoj bicikl i dobit će točno vrijeme u kojem je prošao stazu. Postoji time limit u kojem se staza treba završiti, to je do 15 sati, dok prvi već završavaju već i za tri sata, ovisno o spremi. Svatko tko misli da je sposoban i voljan, može ju završiti, no nije bitno samo da se plasira u rezultatu, već da i vidi što nudi naš krajolik i kakve su naše mogućnosti terena – naglasio je Tisaj.

Pripreme za utrku su pri kraju, a prijave za vozače su moguće do nedjelje ujutro klikom ovdje.

Snimio Valentino Štefanek.

– Osigurali smo svu logistiku, a uz pomoć Policijske postaje Koprivnica imat ćemo i dva motorista koji će pratiti grupu, dok će konvoj pratiti i hitna služba. Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurali smo vrijedne nagrade, kao i hranu, a na više lokacija će biti volonteri koji će regulirati promet. Okupit ćemo vozače iz cijele Hrvatske od kojih će neki prvi put doći u Koprivnicu pa i u ove krajeve, a nadamo se će se i vratiti kasnije dok vide krajolik koji imamo – poručio je Tisaj otkrivši da se očekuje oko 100 biciklista.

Tisaj je za kraj našeg razgovora pohvalio Rotorovce ponosno istaknuvši da klub broji 100 članova.

– Klub je u zadnjih par godina doživio ekspanziju ljudi koji su prihvatili naš način rada koji svima omogućuje da se prije svega druže, a imamo i radnu skupinu u klubu koja je napravila prekrasnu stazu na potezu od prve do druge barake na Crnoj gori gdje svaki četvrtak imamo vožnje i želimo našim građanima pokazati što mi to sve imamo – zaključio je Tisaj.

zatvori