Petak, 26. travnja 2024.

Građani pozvani da predlože lokacije za postavljanje policijskih radara

Policijska uprava Koprivničko-križevačka pozvala je stanovnike da im od danas do 12. travnja e-poštom dostave prijedloge mjesta na kojima bi trebalo obavljati pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija će potom trajati 24 sata na području Hrvatske i država članica Europske mreže prometne policije ROADPOL 19. travnja.

– Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2023. godinu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Negativan trend nastavljen je i u prva dva mjeseca ove godine, te je jedna osoba smrtno stradala zbog neprilagođene brzine kretanja – naveli su u obrazloženju.

Pozivaju građane da se uključe u provođenje akcije na način da dostave svoje prijedloge mjesta na kojima bi se trebao obavljati nadzor brzine kretanja ukoliko smatraju da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila.

Prijedlozi s lokacijama mogu se dostaviti e-mailom na [email protected]

 

zatvori