Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Županijske ustanove u kulturi primile sredstva za programe, projekte i nabavu knjižne građe

Ustanove u kulturi s područja Koprivničko-križevačke županije dobile su više od 40.000 eura za programe, projekte i nabavu knjižne građe.

Javljaju tako iz Službe ureda župana i dodaju kako su ugovori potpisani s ravnateljima ustanova, odnosno s predstavnicima knjižnica i muzeja iz Koprivnice, Đurđevca, Križevaca i Virja te Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Navedenim ustanovama u kulturi osigurana su sredstva za programe i projekte te nabavu knjižne građe.

– U županijskom proračunu za tu namjenu izdvojena je 41.000 eura, od čega se 8.000 eura odnosi na nabavu knjižne građe, a valja istaknuti kako Koprivničko-križevačka županija uz to kontinuirano sufinancira rad Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, osigurala je i 38.500 eura za sufinanciranje bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima te je sa 100.000 eura pomogla nabavu novog koprivničkog bibliobusa koji će javnosti biti predstavljen u sklopu programa povodom Dana županije idućeg tjedna – ističu.

Župan Darko Koren u prigodnom je govoru naglasio važnost kulture i ustanova koje je promoviraju za kompletni razvoj društva i zajednice te dodao kako Županijska uprava svake godine povećava iznose koje izdvaja u segmentu kulture. Sufinanciranje projekata i programa knjižnica, muzejskih ustanova, udruga, umjetničkih organizacija, samostalnih umjetnika te vjerskih zajednica ove je godine podržano s preko 434.000 eura što je gotovo 60.000 eura više u odnosu na proteklu godinu.

Dodajmo kako su ravnatelji ustanova zahvalili na sredstvima te naglasili kako će ovo biti poticaj za daljnje razvijanje programa kojima nastoje kulturu približiti javnosti.

zatvori