Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Uskrsni vikend u Đurđevcu okupio tisuće ljudi, objavljen velik rast broja noćenja

Grad Picoka u prvom tromjesječju ove godine zabilježio je 3.308 noćenja što je 45 posto više u odnosu na lani, objavio je direktor gradske turističke zajednice Mario Fuček, a sudeći prema uskrsnom vikendu, pozitivan trend nastavit će se i tijekom godine.

– Ovoga vikenda imali smo pregršt zbivanja poput Sahara traila koji je u svega nekoliko godina postojanja prerastao u jednu od najposjećenijih prvenstvenih trail utrka, a sve zahvaljujaći agilnim članovima Trkačkog kluba Đurđevac i ljepotama Park šume Borik. Manifestacija je okupila preko 500 trkača i više stoina navijača koji su uživali u prekrasnom danu i ljepotama kulturne i prirodne baštine grada Đurđevca – javio je Fuček, a prenio Podravski radio.

Tu je i Dergezova biciklijada kao mamac za dvjestotinjak ciklorekreativaca koji su biciklirajući do Etno imanja Karlovčan uživali u ljepotama Podravine na pedalama, dok je najveću izložbu pisanica u regiji organizirala proaktivna udruga Peski-art Đurđevac. Više od 40 kreativnih asocijacija iz devet županija izložilo je stotine simbola Uskrsa u đurđevačkom Domu kulture.

– U organizaciji Nogometnog kluba Graničar više od 200 mladih sportaša iz šest županija i Slovenije uključilo se u trodnevni Dinamov kamp na našem ŠRCu, a nekoliko stotina djece s roditeljima sudjelovalo je u Lovu na uskrsnja jaja i ostalim sadržajima u Park šumi Borik. U organizaciji Moto kluba Legenda skoro tisuću bikera uživalo je na velikoj motorijadi uz dobar stari rock & roll i slasni grah – dodao je Fuček.

Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca
Izvor: TZ grada Đurđevca

 

zatvori