Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Umirovljenici iz Rasinje održali godišnju izvještajnu skupštinu, prezentirana su izvješća i planovi za tekuću godinu

Članovi Skupštine Udruge umirovljenika matice općine Rasinja održali su godišnju izvještajnu skupštinu.

Predsjednik udruge Josip Smok uvodno je pozdravio prisutne članove i goste te je predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen, ističu u Općini.

– Sjednicu je vodilo izabrano radno predsjedništvo. Predsjednik komisije Ladislav Jembrek podnio je izvješće koliko udruga broji ukupno članova i koliko je prisutno sjednici te je utvrđeno da je i više nego dovoljno članova za donošenje pravovaljanih odluka – kazali su.

Glavne točke bile su vezane uz izvješća provedenih aktivnosti te prihodovanih i utrošenih sredstava za navedene aktivnosti u prethodnoj godini.

– Iz prezentiranih izvješća članovi su mogli zaključiti da je udruga vrlo aktivna, ali i da se ponaša racionalno jer je iskazan pozitivan financijski rezultat kao i da je vođenje potrebne dokumentacije uredno i ažurno u skladu s postojećim propisima – navode.

Plan aktivnosti za tekuću godinu obavezan je dio redovne godišnje sjednice skupštine kako bi se članstvo upoznalo što se sve namjerava raditi, kolika su sredstva potrebna za planirane aktivnosti i koji su izvori financijskih sredstava.

U opisu aktivnosti pobrojeno je osamnaest točaka kako tradicionalnih tako i novih aktivnosti uz napomenu kako je dio već realiziran. U financijskom planu iskazana je visina planiranih prihoda po izvorima, a u strukturi troškova rashoda planirano je koliko bi trebalo biti izdvojeno za pojedine aktivnosti.

Dodajmo kako je nakon službenog dijela sjednice skupštine upriličena i večera te druženje i ples.

zatvori