Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: U Virju započelo natjecanje u latino-američkim i standardnim plesovima

Općina Virje domaćin je međunarodnog natjecanja za standardne i latino-američke plesove, koje je privuklo plesne entuzijaste iz cijele regije.

Natjecanje je okupilo pojedince i plesne parove svih uzrasta i nivoa vještina, pružajući im priliku da pokažu svoje talente i strast prema plesu na vizualno predivan i profesionalan način.

Atmosfera je za vrijeme natjecanja plesača pred publikom i ocjenjivačkim panelom bila energična i prepuna plesnih zapleta, vrhunaca i raspleta. Svaki nastup bio je prilika za izražavanje kreativnosti i interpretacije u spoju s glazbom, a natjecateljski parovi svaki su se na svoj način prikazali svojim tehničkim vještinama i gracioznošću na plesnom podiju.

Nakon intenzivnog natjecanja pojedinci su nagrađeni zasluženim priznanjima, dok su svi ostali natjecatelji dobili priliku za druženje i razmjenu iskustava na plesnom podiju. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom i kvalitetom natjecanja te najavili planove za buduća natjecanja kojim će nastaviti promicati ljubav prema plesu u zajednici Općine Virje.

– Sportski plesni klub Ritam osnovan je 2011. godine i otad je organizator natjecanja u sportskom plesu. S obzirom na visoku ocjenu natjecanja od Hrvatskog Sportskog Plesnog Saveza ove godine smo organizirali dva različita natjecanja. Tako je u subotu bodovni turnir Republike Hrvatske u standardnim i latino-američkim plesovima za solo i sportsko plesne parove te je u nedjelja rezervirana za međunarodno WDSF i DSE natjecanje na kojem će nas posjetiti 17 zemalja -rekla je Anita Šestak Rok, organizator i predsjednica sportskog plesnog kluba Ritam.

Svakako vrijedi doći i pogledati nesvakidašnje izvedbe plesova i televizijske plesne kostime, podsjetimo natjecanje je kroz cjelodnevni program otvoreno za javnosti i danas.

Tekst: Karlo Meštrović

zatvori