Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO U Virju otvorena izložba slika Stjepana Kečkeša, Cik: Cilj nam je bilo podsjetiti na ovog velikana naive

Povodom 80. obljetnice rođenja virovskog slikara Stjepana Kečkeša, u Domu zdravlja u Virju otvorena je izložba slika.

Naime, izložbu su postavili Općina Virje i Turistička zajednica područja Središnja Podravina u suradnji s obitelji Kečkeš.

Povod za postavljanje izložbe bila je 80. obljetnica rođenja slikara koji je čitav životni vijek proveo u Virju gdje je prije njegove prerane smrti nastalo oko 200 radova koliko ih je ukupno evidentirano. O svemu tome više je kazao kustos i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina, a ujedno i autor izložbe te kataloga Nikola Cik.

– U svom kratkom životnom vijeku i u 15 godina koliko je stvarao napravio je izuzetno velik broj kvalitetnih djela. To su prvenstveno ulja na staklu, nešto manje platna te tempera na papiru. Cilj nam je bio i podsjetiti na njegovo stvaralaštvo jer je riječ o velikanu naive koji nažalost pada u zaborav jer niti je dugo živio, a i dugo nije među nama – kazao je te istaknuo kako je zadovoljan odličnim odazivom na izložbu što pokazuje da mnogi poštuju život i djelo ovog renomiranog virovskog umjetnika.

Dodajmo kako se za glazbeni ugođaj prilikom otvorenja izložbe pobrinuo Matej Ištvan na gitari, ulaz na otvorenje je slobodan za sve posjetitelje, a izložba će se moći razgledati do sredine svibnja.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori