Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO U Koprivnici održana druga predsmotra u usmenom pripovijedanju za djecu i mlade, cilj je njegovati tradicijsku baštinu i kulturu govorenja

U prostoru Male scene u Domoljubu održana je druga predsmotra u usmenom pripovijedanju za djecu i mlade.

Koprivnica je tako ugostila 15 malih pripovjedača i pripovjedačica s područja Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije.

– Zbog sve većeg interesa organizatori i inicijatori iz Kreativnog studija Logos iz Varaždina i ove su godine uz pomoć majstora pripovjedača iz cijele Hrvatske organizirali predsmotre u brojnim gradovima kako bi što više djece moglo iskusiti pripovijedanje i dobiti povratnu podršku od profesionalnih pripovjedača i drugih stručnjaka – kazala je pripovjedačica Jelena Premec koja je i koordinirala predsmotrom.

Prosudbenom povjerenstvu pridružile su se knjižničarka te profesorica hrvatskog jezika Adrijana Hatadi iz koprivničke Osnovne škole Braća Radić te odgajateljica i majstorica pripovijedanja Iva Gregurić Đurišević iz Dječjeg vrtića Zrno Virje.

– Cilj predsmotre je njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja, a mladi pripovjedači nakon nastupa u Koprivnici odlaze na Državnu smotru u Varaždin koja će se gdje će uz druženje s pripovjedačima iz cijele Hrvatske razmijeniti iskustva te izbrusiti svoje pripovjedačko umijeće – ističe.

Zaključno poručuje kako se smotrom želi poticati čitanje, njegovanje ljubavi prema domovini, tradicijskoj baštini i povijesti, ali i poticati usmeno jezično izražavanje.

Ustupila Jelena Premec.
Ustupila Jelena Premec.
zatvori