Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO ‘Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari’ Anđele Lenhard Antolin: Hrvatski sabor kulture joj dodijelio odlikovanje

Đurđevačka novinarka Anđela Lenhard Antolin djeci svojeg grada poklonila je zbirku od šest priča.

Naime, radnje svih priča odvijaju se na području zaštićenog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci, Park šume Borik i mini zoološkog vrta.

Ove edukativne dječje zbirke priča pod nazivom “Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari”, autorica je predstavila u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu, a podržala ju je mnogobrojna publika.

– Priča je to namijenjena djeci kako bi doznali više o prijateljstvu, ekologiji i empatiji – kazala je autorica Anđela Lenhard Antolin.

O značaju slikovnice za mlade govorila je Božica Jelušić, a Željko Kožarić Mrvica pročitao je priču “Mali Đurek u velikoj legendi”.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči tom prilikom rekao je kako primjećuje na jednom mjestu pet dobitnika za životno djelo što je dokaz da Đurđevac ima velike ljude te zahvalio autorici što kroz slikovnicu promovira grad.

Prisutnima se obratila i predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić, koja je Anđeli Lenhard Antolin zahvalila na 60 godina rada te joj uime Hrvatskog sabora kulture dodijelila odlikovanje – povelju Hrvatskog sabora kulture, kao najvećeg priznanja koje ta organizacija dodjeljuje umjetničkim amaterima.

Dodajmo kako su promociju glazbeno upotpunili Dorian Busija i Laura Kovačević.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori