Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Sve je teže popratiti što je sve raskopano, a građanima ostaje tek poznata – još samo malo strpljenja

Koprivnica je u posljednje vrijeme veliko gradilište. Vjerojatno ne postoji ulica u gradu u kojoj u proteklih dvije ili tri godine nije nešto napravljeno ili se nešto trenutno ne radi.

Predstavljamo vam kratak vodič kroz radove u Koprivnici u kojoj se u ovom trenutku odvija nekoliko velikih kapitalnih infrastrukturnih radova. Dva glavna investitora trenutno provode velike infrastrukturne projekte – turski Čengiz i Aglomeracija.

ČENGIZ

Pothodnik na Zagrebačkoj – radovi su u drugom djelu izvođenja, a završetak se očekuje za nekoliko tjedana

Zagrebačka je zatvorena zbog izgradnje pothodnika. / Snimio Valentino Štefanek.

Pothodnik na Čardi – također kroz nekoliko tjedana ali nema žurbe zbog zatvorene prometnice koja ne ometa svakodnevno prometovanje vozilima

Na Čardi traju i cestovni i željeznički radovi. / Snimio Valentino Štefanek.

AGLOMERACIJA

Aglomeracija se trenutno provodi u ulici Ante Starčevića, Pavelinskoj, Trgu Kralja Tomislava, Kolodvorskoj, Gibaničnoj, Grgura Karlovčana te Mihanovićevoj.

Ni Starčevićeva nije ostala pošteđena. / Snimio Valentino Štefanek.

Svi radovi povezani s najvećim infrastrukturnim projektom na našim prostorima – Aglomeracijom Koprivnica, trebali bi završiti do kraja lipnja.

Rekao nam je tako pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Imamo informaciju od Koprivničkih voda, tvrtke koja je investitor na cijelom projektu, kao i od izvođača radova, tvrtke Radnik Križevci, da bi do 1. srpnja radovi trebali biti gotovi. Građani mogu vidjeti da je Podravska ulica bila zadnja sanirana u punom profilu, s time da moramo napomenuti da se kroz projekt Aglomeracije financira sanacija onog dijela koji je bio u iskopima vezano uz rov kanalizacije ili vodovoda, međutim Grad je odlučio sufinancirati kompletnu sanaciju kolnika pa je na taj način riješena i Ulica Antuna Mihanovića, Ulica Dubovec te cijeli kvart iza bolnice, kao i Podravska i Kolodvorska ulica – govori Golubić.

Najavljivani kraj radova u Pavelinskoj još se nije dogodio. / Snimio Valentino Štefanek.

Što se tiče konkretno Kolodvorske ulice, još bi desetak dana trebali trajati radovi na izgradnji kanalizacije, a onda će početi sanacija koja bi trebala biti gotova polovicom travnja.

Radovi u Kolodvorskoj ulici. / Snimio Valentino Štefanek.

Izgradnja rotora

Dotaknuo se i preostalih radova, a pritom je najavio izgradnju novog rotora.

– Naredno očekujemo sanaciju Ulice Grgura Karlovčana, a tu mogu najaviti da Grad ima u pripremi projektni elaborat u svrhu definiranja kružnog raskrižja na križanju Ulica Antuna Mihanovića, Grgura Karlovčana i Cvjetne gdje ćemo napraviti montažni kružni tok pa da se građani ne iznenade što će nešto biti drugačije što se tiče prometovanja tim raskrižjem – istaknuo je.

Na kraju je izrazio nadu da će svi radovi biti gotovi u već spomenutom roku.

– Očekujem da do kraja lipnja svi radovi u gradu budu završeni i da ulice budu sanirane. Još jednom napominjem da je Grad i prošle i ove godine osigurao sredstva u proračunu da te sanacije ne budu krpanja, nego da saniramo cijelu širinu prometnica i da na taj način prometovanje bude što sigurnije i kvalitetnije za sve sudionike – zaključio je Golubić.

KOMING

Koming trenutno izvodi radove na stazi u Vinogradskoj ulici te rekonstrukciju javne rasvjete na Vinici.

Također, postoje radovi koji se odvijaju bez opterećenja prometa u ulici Mare Matočec i Radničkoj ulici. Tu su i radovi na izgradnji novog igrališta Srednje škole Koprivnica. Svi navedeni radovi trebali bi završiti do ljeta odnosno kraja godine.

Tekst pripremio Bojan Horvat.

zatvori