Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Proglašeni najbolji đurđevački sportaši, sportske ekipe i mlade nade, Juričić: I dalje želimo biti poželjna sportska destinacija

Rukometašica Viktorija Šestak i nogometaš Nogometnog kluba Graničar Antoliy Snozyk najuspješniji su sportaši grada Đurđevca u 2023. godini.

Odlučeno je tako na jučerašnjem proglašenju najboljih sportaša, sportskih ekipa, djelatnika i trenera te mladih sportskih nada i perspektivnih mladih ekipa održanom u đurđevačkom Domu kulture. Svečanost proglašenja provela je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u nazočnosti velikog broja sportaša i svih sportskih kolektiv te njihovih roditelja i prijatelja, poručili su đurđevačke Gradske uprave.

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih bio je predsjednik zajednice Ivan Juričić i gradonačelnik Hrvoje Janči koji su se na početku i obratili đurđevačkim sportašima. Juričić se pohvalio sa više od 600 sportaša u gradu.

Izvor: Grad Đurđevac

– Među njima je najviše djece i mladih kojima nastojimo u suradnji s Gradom, koji nas prati u svim aktivnostima, osigurati najbolje uvijete za rad. Javno zahvaljujem gradonačelniku Jančiju i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željku Lackoviću koji sportašima osiguravaju takve uvjete kakve ima malo gradova u Hrvatskoj. Želimo da Đurđevac i dalje bude poželjna sportska destinacija – rekao je Jurićić.

Da je Đurđevac sportski centar Podravine naglasio je gradonačelnik Janči.

Izvor: Grad Đurđevac

– Drago nam je da se stalno povećava broj klubova i članica u zajednici i da ima sve više mladih u njima. Grad će razvoj sporta i dalje financijski pratiti i osiguravati sredstva za razvoj sportskog načina života. Kad se takav način stekne u mladosti prenijet će se i dalje u životu – poručio je gradonačelnik.

Kad je riječ o nagradama, uz već spomenute najbolje sportaše titulu najuspješnijeg sportaša s invaliditetom dobio je Jurica Karan, a ženska ekipa viseće kuglane najuspješnija je ekipa osoba s invaliditetom. Seniorska ekipa Športsko ribolovnog kluba Picok najuspješnija je ženska sportska ekipa, a ekipa U-19 Nogometnog kluba Graničar najuspješnija je sportska muška ekipa. Najuspješniji sportski djelatnik je Zlatko Robotić, a najuspješniji sportski trener je Željko Vedriš.

Priznanja Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca dobile su i perspektivne mlade sportske nade – ekipa M-15 Košarkaškog kluba Mladost, ekipa U-15 Graničara, ekipa U-12/13 Rukometnog kluba Đurđevac, ekipa kadeta Šahovskog klub Picok te mlada perspektivna ekipa do 10 godina Teniskoga kluba Đurđevac.

Izvor: Grad Đurđevac

Za mlade sportske nade proglašeni su Petar Grdan iz Košarkaškog kluba Mladost i Petar Tudić iz Kuglačkog kluba Graničar, a iz Graničara mladi nogometaši Lukas Bubalo, Benjamin Sumilanec, Lovro Stankir, Ivan Sulimanec, David Vlašić, Šimun Franković i David Vindić. Mlade sportske nade u rukometu su Ana Lenardić i Morena Kožar iz Rukometnog kluba Đurđevac, a u Šahovskom klubu Picok Gabriel Kapitanić, Matija Mihočka, Mia Marijan i Viktor Gašparac. U Teniskom klubu Đurđevac proglašeni su Mia Robotić i Mijo Markovica.

Posebna priznanja za ostvarene vrhunske sportske rezultate za reprezentaciju Hrvatske dobile su sportašice Ema Juričić, Lea Smiljanec i Gabrijela Domović kao i državni prvaci u 2023. Gabriel Kapitanić, Viktor Gašparec, Mia Robotić, Saša Vrabeć i ekipa Športsko ribolovnog kluba Peski.

Priznanja za sportski rad i aktivnosti dobili su i svi nominirani sportaši i sportašice, a svečanost su svojim nastupom obogatile članice Plesnog kluba Ritam Đurđevac koje su također članice zajednice.

zatvori