Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Polaznici Podravskog sunca posjetili tržnicu i Kompostanu, pa sadili permakulturni vrt

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u sklopu eko aktivnosti organizirao je za svoje polaznike posjet Komunalcu, točnije tržnici, Reciklažnom dvorištu i Kompostani Herešin.

Komunalac Koprivnica ovog tjedna obilježava dane tvrtke pa je tim povodom ugostio brojne dječje skupine.

– Jedna skupina polaznika Podravskog sunca najprije je posjetila gradsku tržnicu gdje su vidjeli kakvo se voće i povrće prodaje na tržnici, a nakon toga su u Smuteku degustirali smuteke od borovnice. Nakon povratka u školu primili su se posla te zajedno s članicom Uprave Komunalaca Dubravkom Horvat i inženjerkom hortikulture Natašom Njegovec zasadili su mirisni cvjetni vrt, a napravljena je i priprema za sadnju povrća po principu permakulture koje će posaditi kad dođe toplije vrijeme – navode u Komunalcu.

Istog dana druga skupina polaznika otišla je do Reciklažnog dvorišta Herešin gdje im je direktor Sektora gospodarenje otpadom Saša Grubačević objasnio kako se pravilno odvaja otpad i što se sve radi s raznim vrstama otpada kada dođu u dvorište.

– Proveo ih je kasnije i kroz Kompostanu Herešin gdje su saznali kako se kompostira biorazgradivi otpad, ali i pokazali kako već puno toga znaju i primjenjuju kod kuće i u školi te na taj način čuvaju okoliš – zaključili su.

zatvori