Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Pastoralni centar imat će kapelu sa sakristijom, ispovjedaonicu, župni ured, mjesto za okupljanje vjernika…

Općina Molve aplicirala je projekt opremanja javne kulturne infrastrukture “Oaza Bezgrešne” na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U Općini ističu da je projekt apliciran u vrijednosti od 250.000 uz ostale aktivnosti u provedbi projekta za što je aplicirano još 20.000 eura.

– Tako će se projektom opremanja Interpretacijskog centra duhovne i kulturne baštine u sklopu Pastoralnog centra Molve uspostaviti adekvatan i kvalitetan prostor sa strojarskom instalacijom, praonicom rublja, dizalom sa stubištem, garažom, sanitarijama, vanjskim platnom za okupljanje vjernika, kapelom sa sakristijom, ispovjedaonicom te župnim uredom. U sklopu navedenog će se na drugom katu opremiti dvije sobe s kupaonicama za potrebe povremenog boravka korisnika kapele, a u prizemlju će se nalaziti dvorana za društvene događaj s pripadajućim prostorom za posluživanje pića i zatvorenom terasom – objašnjavaju u Općini.

Općina pritom surađuje s Koprivničko-križevačkom županijom te Samostanom Uznesenja Blažene Djevice Marije, a budući Interpretacijski centar postat će središnje mjesto za održivi vjerski turizam koji na ovome području postaje sve prepoznatljiviji, dodaju.

– Ujedno će zgrada Pastoralnog centra biti moderna, multifunkcionalna te energetski učinkovita, a Županija će u suradnji sa Općinom nadalje opremiti hostel koji će se nalaziti u centru – zaključuju.

Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
zatvori