Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Otvorena izložba koprivničkih osnovnoškolaca, Dalić: Hvala djeci i učiteljima što su podržala našu akciju

Zrinski trg u Koprivnici danas je postao galerija na otvorenom, na kojoj je povodom obilježavanja Dana planete Zemlje otvorena izložba radova učenika koprivničkih osnovnih škola te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Naime, učenici su udružili snage s Podravkom i osvijestili jednu od najvećih prednosti metalne ambalaže, odnosno limenke, a to je reciklabilnost. Mališani su tako prikazali razne načine na koje metalna ambalaža može biti iskoristiva i nakon konzumacije ukusnih Podravkinih proizvoda poput grahorica, mahunarki, gotovih jela.

Samu izložbu otvorili su sami učenici koji su sudjelovali u izradi. Samom otvorenju izložbe uz koprivničke ravnatelje osnovnih škola, prisustvovali su i Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice te Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Snimio Valentino Štefanek.

– Hvala djeci koprivničkih osnovnih škola te učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce što su podržali ovu našu akciju. Danas je Dan planeta Zemlje i željeli smo podijeliti s djecom, te njihovim profesorima i nastavnicima, ali i svim drugim građanima Koprivnice da je limena ambalaža, ustvari ambalaža koja ima višestruke prednosti – kazala je Dalić. 

Naglasila je kako osim što se može reciklirati i ponovno upotrijebiti, limena ambalaža iznimno dobro čuva hranu.

– Hrana čuvana u limenkama je hrana bez konzervansa, bez različitih kemijskih dodataka, odnosno aditiva. Hvala svima koji su se uključili u ovu akciju. Osnovnim školama što su nas u ovome podržali, a vjerujem da ćemo ovakvu akciju ponoviti i dogodine. U međuvremenu imat ćemo i niz drugih aktivnosti kako bi smo djeci i građanima Koprivnice podijelili naše projekte vezane uz zaštitu okoliša, održivost proizvodnje te svijest da uz sve ono što radimo i proizvodimo, moramo i čuvati našu planetu – zaključila je Dalić. 

 

zatvori