Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Općina Kloštar Podravski veliko je gradilište, Pavlović: U planu je i promjena cijele vizure centra

Općina Kloštar Podravski sa svojim naseljima veliko je gradilište.

Kazao je tako načelnik Siniša Pavlović za Podravski radio i dodao kako se projekt Aglomeracije bliži posljednjoj fazi.

– Na sedam mjesta se radi i to u sva četiri naselja, radovi idu sukladno dinamici koja je predviđena te vjerujem kako će do kraja godine biti gotovi. Kad je riječ o Aglomeraciji, kanalizaciji i vodoopskrbi moram naglasiti kako smo prije 10 dana potpisali ugovore u vrijednosti od 14,5 milijuna eura. To je jedan od najvećih projekata u povijesti naše općine – kazao je i dodao kako vjeruje da će sva domaćinstva do kraja iduće godine imati vodu i kanalizaciju.

Dodao je i kako se uskoro kreće s postavom rubnjaka i opločnika, projektiraju se radovi u Ulici kralja Tomislava i Ulici Stjepana Radića u Budančenici, a u tijeku je i projektiranje pješačko-biciklističkih staza Budančevica-Prugovac, Kloštar Podravski-Kozarevac, kao i staza od centra Kloštra Podravskog do semafora u Đurđevcu.

Uz projektiranje nove tržnice u planu je i promjena cijele vizure centra.

– Mijenjat ćemo cjelokupno prometovanje županijskih cesta prema Kozarevcu i Dinjevcu. To će ići na malo drugačiji način zbog same sigurnosti svih sudionika i kraj samog parka projektira se poslovni inkubator. Mislim da ćemo imati jedan od najljepših centara u Hrvatskoj – zaključio je.

zatvori