Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Općina Kloštar Podravski u novoj fazi programa Zaželi, Pavlović: Pomoći ćemo starijoj populaciji, ali i gerontodomaćicama koje su bile na tržištu rada

Općina Kloštar Podravski uspješno je ušla u novu fazu programa Zaželi – faza IV. projekta “Zaželi pomoć – ostvari pomoć”.

Tim povodom danas je održana i početna konferencija na kojoj je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kloštar Podravski Nataša Martinčević kazala kako je prihvatljiv iznos troškova 960.000 eura.

– Projekt će trajati 36 mjeseci, a u sklopu projekta zaposleno je ukupno 20 pružatelja usluga, jedna voditeljica projekta, a ubrzo će biti i natječaj za dva terenska koordinatora te je obuhvaćeno 120 korisnika – istaknula je.

Naime, projektom će se pružati usluge starijim osobama i osobama s invaliditetom, a na mjesečnoj razini bit će podijeljeni paketi koji će obuhvaćati higijenske potrepštine.

Nadalje, projekt je izradila tvrtka Draft u suradnji s Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Kloštar Podravski, stoga se okupljenima obratio i direktor Davor Deskar.

– Ulazimo u novu etapu kroz ovaj program, iako je četvrta faza program je nov. Riječ je o velikoj svoti novca, odnosno o 960.000 eura te je sve raspoređeno kroz 36 mjeseci. Bit će zaposleno 20 gerontodomaćica i gledali smo kako iskoristiti svaki cent, ali i kako da ispunimo sva očekivanja koja program nudi. Ističem i kako je suradnja s Općinom Kloštar Podravski bila sjajna, a načelnik Pavlović imao je viziju kako iskoristiti određene potencijale. Kroz ovaj program uistinu radimo ono što trebamo u lokalnim sredinama pa ćemo tako zaposliti ljude i pomoći onima kojima je pomoć potrebna – poručio je.

Načelnik Siniša Pavlović kazao je kako je riječ o hvalevrijednom projektu.

– Imamo problem ne samo u našoj općini, već i u cijeloj Republici Hrvatskoj jer nam je populacija stara. Na samom prostoru naše općine imamo 667 ljudi koji su stariji od 65 godina. Upravo zato smo ušli u ovaj projekt. Kad je riječ o starijima i nemoćnima, projektirali smo i dom za 120 osoba, ali je to još uvijek nedostatno za ostatak starije populacije. Nadam se da ćemo ovim programom pomoći jednom djelu naše populacije, a isto tako i gerontodomaćicama koje su bile na tržištu rada jer znamo koliko je teško pronaći posao – zaključio je i dodao kako mu se svi uključeni u projekt uvijek mogu obratiti s pitanjima i problemima.

Gerontodomaćica Danijela Vedriš istaknula je kako je već radila na projektu, ali i da se nada kako će se sve nastaviti i u budućnosti.

– Jako sam zadovoljna s korisnicima i kolegicama – poručuje.

zatvori