Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Okupili se članovi DVD-a Gornja Šuma, održana redovna izvještajna godišnja skupština

U prostorijama novoobnovljenog društvenog doma u Gornjoj Šumi održana je redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Gornja Šuma.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Ivan Gregurić, a nazočili su joj načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Molve Zdravko Tuba te  predstavnici prijateljskih DVD-a, udruga i ostali gosti, naveli su u Općini.

– Prema strukturi osposobljenosti za vatrogasna zvanja DVD Gornja Šuma u svojim redovima ima jednog člana počasnog višeg vatrogasnog časnika, četiri časnika I. klase, četiri dočasnika, 15 članova vatrogasca I. klase, pet vatrogasaca i tri člana bez položenog ispita. Kroz godinu DVD je prisustvovao na raznim manifestacijama, radionicama, predavanjima te javnim vježbama na našem području i okolici. Nabavilo se opreme i nužnih stvari za funkcioniranje društva – istaknuli su u Općini Molve.

Predsjedništvo DVD-a izvijestilo je nazočne o radu i djelovanju u prošloj godini kao i o planovima za ovu godinu uz zajedničku želju za manje intervencija i više ovakvih druženja.

U svom obraćanju gostima predsjednik Gregurić zahvalio je Selskom komunalnom društvu Molve, predsjedniku VZO Molve Petru Greguriću, a posebno općinskom načelniku Zdravku Ivančanu za adaptirani društveni dom od temelja do krova i školski stan koji se prenamijenio u veliki garažni prostor.

– Načelnik je u svom govoru istaknuo ključnu važnost rada s mlađim uzrastima te pohvalio zajedništvo društva čiji je i sam član. Zahvalio je na angažiranosti svih DVD-a s područja općine, posebno prilikom obrane od poplave zbog rekordnog vodostaja i izljeva rijeke Drave prošle godine. U znak zahvalnosti članovima su uručene zahvalnice Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije – zaključili su.

zatvori