Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Održan Dan sporta mladih, najuspješniji putuju na tri dana u Rijeku

Sportski tereni Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski  bili su središte natjecanja u povodu Dana sporta u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih.

Na sportsko-edukativnom danu djeca su se natjecala u graničaru i atletici, no ono što je najvažnije družili se s vršnjacima te proveli dan baveći se sportom, usvajajući pozitivne navike.

Najbolje ekipe i natjecatelji izborili su plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci, gdje će se djeca tri dana besplatno kupati, igrati i družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih već 28. godina pružaju djeci osnovnoškolskog i  srednjoškolskog uzrasta mogućnost da potpuno besplatno sudjeluju u natjecanjima u 10 sportskih disciplina: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu i PAKET24 Cup u tenisu.

– Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih – poručili su organizatori.

 

zatvori