Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: OBNOVA ŠODERICE Evo kakvo je danas stanje nakon poplave

Na Šoderici su u tijeku sanacije šteta koje su nastale tijekom prošlogodišnjih poplava.

Podsjetimo, Drava je početkom kolovoza razorila dio ovog naselja i uzrokovala veliku financijsku štetu – probila je direktno u Šodericu te je uništila dio šetnice, a od naleta vodnog vala urušio se dio objekta koji je u vlasništvu Sindikata željezničara Hrvatske. Drava je na putu do jezera uništila i prugu koja se nalazi neposredno kraj ceste, a i prometnica je također bila razorena.

Kad je pak riječ o današnjem stanju, radnici ruše drveće oko urušenog objekta kako bi se ponovno mogla uspostaviti opskrba strujom s obzirom na to da je dio Šoderice još odsječen, a HŽ je pak uklonio dio oštećene pruge te se očekuje daljnja sanacija, odnosno obnova. Podsjetimo, plan je paralelno s obnovom pruge bio porušiti i preostali dio objekta što nam je krajem veljače potvrdio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, no to se još nije dogodilo. Po pitanju šetnice, njen manji dio također se obnavlja.

Od radnika s terena doznali smo da je plan sanirati što više toga s ograničenim financijskim sredstvima kako bi Šoderica što spremnije dočekala kupače i šetače na početku ljetne sezone.

zatvori