Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Na Spomen području Danica održan molitveni program

Na Spomen području Danica održan je molitveni program za stradale pripadnike srpske zajednice i sve žrtve logora u drugom svjetskom ratu.

Sve je održano u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Koprivnice i Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije u suorganizaciji sa srpskim pravoslavnim crkvenim općinama Koprivnica i Veliki Poganac.

Počast su uime Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije odali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su se u prigodnim govorima prisjetili važnosti njegovanja kulture sjećanja kako se strahote totalitarnih režima nikada više ne bi ponavljale, navode u Gradu Koprivnici.

Dodajmo kako su program predvodili pravoslavni svećenici Radovan Dimitrić i Branislav Todorović. Nakon liturgije za stradale žrtve, obilježavanje je nastavljeno razgledavanjem izložbe “Od Danice do Jasenovca” autora Martine Barešić i Đorđa Mihovilovića u novouređenom izložbenom prostoru pod stručnim vodstvom višeg kustosa i povjesničara Dražena Ernečića.

zatvori