Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Na Danima medijske pismenosti mladi učili kako se zaštititi na internetu

U sklopu sedmih Dana medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku organizirali su sedam izvedbi predstave “Mreža” Teatra Tirena za učenike iz Koprivnice, Petrinje, Zaboka i Ivanić Grada.

Riječ je o predstavi o društvenim mrežama redateljice Ive Olujić i dramaturginje Nine Horvat, u kojoj se obrađuju teme vezane uz korištenje interneta, digitalnih aplikacija i društvenih mreža, kao što su influenceri, trolovi, govor mržnje, cyberbullying, opasni izazovi, lažne vijesti i posljedice prekomjernog korištenja društvenih mreža. Predstava je namijenjena prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole i početnih razreda srednje škole.

U Koprivnici su u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica organizirane dvije izvedbe koje nisu bile otvorene za javnost, već je dolazak učenika dogovoren izravno sa školama.

Dosadašnji Dani medijske pismenosti privukli su veliki interes diljem Hrvatske te su  organizirana brojna događanja vezana uz medijsku pismenost. Od 2018. do 2023. godine Dani medijske pismenosti uključili su više od 100 tisuća djece, adolescenata i odraslih u više od 1.830 događanja.

zatvori