Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Mlade nade Podravka Vegete osvojile jak međunarodni rukometni turnir, Tena Jurlina najvrjednija igračica

Rukometašice Podravka Vegete U15 kategorije pod vodstvom trenera Antonia Pranjića osvojile su međunarodni rukometni turnir “Croatia Trophy”.

Kako je istaknuto na službenim Facebook stranicama kluba, turnir se održao u Rovinju i okupio je više od 2.000 sportaša iz cijele Europe.

– Naše cure su u konkurenciji 12 ekipa u uzrastu U15 ostvarile svih sedam pobjeda. U skupini su ostvarene pobjede protiv ekipa Viborg 2, Nazarje, Sevnica, Fuchse i Arena Pula. U polufinalu naše su cure pobijedile Krku Novo Mesto, da bi u finalu bile bolje i od Trešnjevke – naglasili su u klubu.

Istaknimo kako je Tena Jurlina proglašena najvrjednijom igračicom turnira.

– Čestitam cijeloj ekipi na osvojenom prvom mjestu na ovom velikom turniru u Rovinju i Teni na individualnoj nagradi. Cure su odradile fenomenalan posao u obrani ova četiri dana gdje protivničkim ekipama nisu uopće ostavljale prostora “disati”. Ako je i negdje obrana “puknula” tu su bile naše vratarke koje su bile odlično raspoložene. To nam je donijelo puno brzih pogodaka iz polukontre i kontre što se vidi i po rezultatima. Sve cure su igrale i opravdale svoju minutažu. Pristup svakoj utakmici je bio na visokoj razini i cure su zasluženo uzele zlato. Želim se ovim putem zahvaliti domaćinima na organizaciji i našim roditeljima koji su nam bili velika podrška – rekao je Pranjić.

Dodajmo kako su za Podravku igrale L.Marijanović, Galinec, Galić, Tetec; Milivojević, Jakupanec, Markota, Gregurić, Hajdinjak, Banfić, Horvat, Šajković, Jurlina, Liščak, Lengelić, Napan, Ferčec, Radiček.


Rezultati svih utakmica:

Podravka-Viborg 2 22:6 (13:3)
Podravka-Nazarje 30:6 (9:6)
Sevnica-Podravka 14:28 (8:13)
Podravka-Fuchse 26:6 (13:1)
Arena Pula-Podravka 5:24 (2:11)

Polufinale:
Podravka-Krka Novo Mesto 14:10 (7:2)

Finale:
Trešnjevka-Podravka 9:29 (5:14)

Izvor: RK Podravka Vegeta (Facebook)
Izvor: RK Podravka Vegeta (Facebook)
Izvor: RK Podravka Vegeta (Facebook)
zatvori