Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Mališani posadili ‘Molvarsku jalžu’ i posjetili reciklažno dvorište, učili o globalnom onečišćenju, očuvanju planeta…

Najmlađi mještani općine Molve na kreativan i edukativan način obilježili su Dan planeta Zemlje koji se, podsjetimo, ove godine obilježio pod motom “Planet protiv plastike”.

U svim odgojno-obrazovnim skupinama djeca Dječjeg vrtića Pčelica su sa svojim odgojiteljicama provodila brojne aktivnosti u kojima su istraživala razloge globalnog onečišćenja. Razgovarala su i promišljala o tome kako očuvati naš planet, što oni sami mogu učiniti i kako mogu potaknuti svoju obitelji i prijatelje na bolju brigu o Zemlji.

– Iako gotovo svakodnevno učimo kako sortirati otpad, sada smo još jednom naglasili važnost sortiranja otpada u pripremljene spremnike, a pogotovo plastike što je i ovogodišnja tema. Naučili smo da se plastika reciklira i da od korištenih boca nastaju razne druge nove plastične stvari – igračke, boce, ukrasi, namještaj… – istaknula je ravnateljica vrtića Sanja Škurdija.

Dodatna znanja i vještine usvojili su kroz razne slikovnice i priče sudjelujući u didaktičkim igrama.

– U svim odgojno-obrazovnim skupinama likovno smo se izražavali i pokazali svoju kreativnost. Tako se u svim skupinama bojalo, crtalo, modeliralo, stvaralo… U želji da našem planetu pomognemo proizvoditi kisik sadili smo razne biljke, a između ostalog i našu “Molvarsku jalžu” učeći tako i o tradiciji i identitetu naših Molvi – naglasila je Škurdija.

Mališani su posjetili i reciklažno dvorište u Molvama kako bi se bolje upoznali sa sortiranjem glomaznog otpada.

zatvori