Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički srednjoškolci briljirali na Vjeronaučnoj olimpijadi

Učenici Obrtničke škole Koprivnica osvojili su zlatnu medalju na 51. Vjeronaučnoj olimpijadi.

Natjecanje je održano na otoku Krku te je okupilo 44 ekipe iz svih dijelova Hrvatske, što je rezultiralo prisustvom 176 učenika i 44 mentora, poručuju u školi.

– U kategoriji strukovnih škola zasluženo prvo mjesto osvojila je ekipa Obrtničke škole Koprivnica koju su činili Vladimir Hrdelja, Borna Medač, Matija Petrović i Petar Delić pod vodstvom mentora vjeroučitelja Miroslava Rička. Prije službene objave rezultata atmosferu je dodatno zagrijala ekipa naše škole koja je svojim pjesmama razveselila sve prisutne. Uz instrumentalnu pratnju ekipe Obrtničke škole Koprivnica biskup Petanjak predvodio je pjevanu molitvu Kraljice neba dodatno obogaćujući duhovnu dimenziju natjecanja – kazali su.

Sudionici su imali priliku uživati i u slobodnom vremenu posjetom Bašćanskoj ploči, značajnom spomeniku hrvatske povijesti te su sudjelovali na svetoj misi u prekrasnoj krčkoj katedrali.

– Ovo natjecanje nije samo prilika za pokazivanje znanja i vještina, već i za druženje, duhovni rast te promicanje važnih vrijednosti i pouka vjere. Čestitamo svim sudionicima na njihovim postignućima i radujemo se sljedećem susretu koji će sigurno biti jednako inspirativan i obogaćujući kao i ovaj – zaključili su.

zatvori