Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivnica dobila novi streljački klub, Kovačić: Cilj nam je biti poticajna konkurencija i okupiti mlade

Koprivnica je od danas bogatija za još jedan sportski klub – formiran je Streljački klub Centar Koprivnica.

Odlučeno je tako večeras na osnivačkoj skupštini ovog kluba koja je održana u prostorijama Doma mladih, a kojoj su prisustvovali osnivači, odnosno entuzijasti koji su formirali klub uz goste. Skupštini je uime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Za predsjednika kluba pritom je izabran Boris Kovačić koji nam je ispričao kako je i zašto došlo do ideje za osnivanjem.

– S obzirom na to da se godinama bavimo streljaštvom i bili smo članovi Streljačkog športskog kluba Podravka i Streljačkog kluba Križevci 1252, mišljenja smo da možemo dati nešto više nego što smo doprinijeli ovim klubovima. Iskustvo ostalih županija na području Hrvatske je da imaju puno više streljačkih klubova i da na županijskoj razini mogu organizirati natjecanja, a i mi smo onda išli s idejom da se osnuje barem još jedan klub pa da možemo biti pozitivna i poticajna konkurencija streljačkim klubovima prije svega na razini Koprivničko-križevačke županije – otkrio je Kovačić i poručio da je tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća samo na području Koprivnice bilo više od 10 streljačkih klubova, a danas se to sve svelo samo na jedan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Cilj kluba je jednostavan, dodao je Kovačić.

– Cilj je prije svega razvitak i unaprjeđenje streljačkog sporta na razini grada i županije u smislu da budemo poticajna i lojalna konkurencija, zatim da okupimo mlade ljude oko sebe, ali i ljude svih dobnih skupina – rekao nam je novi predsjednik.

Poteškoću pak vidi u postojećoj streljačkoj infrastrukturi na području Koprivnice, a želja kluba je da se to promijeni.

– Iz iskustva i kroz razgovore znam da dosta ljudi danas legalno posjeduje oružje, no nema gdje gađati niti probati to oružje – moji budući suradnici i ja smo razmišljanja da kao klub možemo pridonijeti tome da se na području Koprivnice izgradi novi sportski objekt koji bi mogao pridonijeti razvitku streljaštva kao sporta. Postojeća streljana je ograničavajućeg tipa i ne zadovoljava sve ono što današnje vrijeme nosi – napomenuo je.

Snimio Tomislav Matijašić.

U svakom slučaju, u ovom novoformiranom klubu nadaju se dobroj suradnji s Gradom, Županijom i svim sportskim udrugama.

– Streljaštvo je sport koji može doprinijeti tome da okupi mlade, branitelje i njihove obitelji te sve one koji su zainteresirani – zaključio je Kovačić.

zatvori