Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Hrvači Podravke nastupili na Prvenstvu Hrvatske, četvorica se okitila medaljama

Natjecatelji Hrvačkog kluba Podravka nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim način za uzrast starijih dječaka.

Naime, natjecanje se održalo u Ludbregu i okupilo je 102 hrvača iz 26 klubova. Među njima je bilo i osmero Podravkaša od kojih su se četvorica vratila kući s medaljama oko vrata i peharom za ekipni plasman.

– Najuspješniji su bili David Šemovčan i Leon Kolar koji su postali novi prvaci Hrvatske. David je zauzeo prvo mjesto u kategoriji do 41 kilogram, dok je Leon isto postigao s četiri odlične pobjede u kategoriji do 68 kilograma – poručuju u klubu.

Nešto manje uspjeha od njih imali su Nikola Vlahović i Nikola Golubović Matan.

– Vlahović je stigao do svojeg srebrnog odličja u kategoriji do 41 kilogram, dok je Golubović Matan osvojio drugo mjesto u kategoriji do 48 kilograma. Korak do medalje ostao je Markus Kovačić u kategoriji do 75 kilograma. Kovačić je imao borbu za broncu, no nažalost u tom meču gubi te se smješta na peto mjesto – kazali su.

Ostali predstavnici izgubili su u prvom kolu te su ostali bez značajnijeg plasmana.

Kad je riječ o ekipnom poretku, Podravka se smjestila na vrlo dobro drugo mjesto i to pod vodstvom Verčevića i Lončarića.

zatvori