Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Golubić o dosadašnjim rezultatima: Dozvolite da budemo optimisti, građani su svoje rekli

Bili bi zadovoljniji kad bi ukupni rezultati za Hrvatski sabor bili bolji za našu koaliciju.

Kazao je tako kandidat liste u drugoj izbornoj jedinici i čelnik županijskog SDP-a Tomislav Golubić tijekom prvog obraćanja u večeri parlamentarnih izbora. Dodao je i kako je činjenica da HDZ ne može sam ostvariti većinu, stoga predstoje pregovori.

– Kad je riječ o koaliciji Rijeke pravde i mi ćemo pregovarati, predsjedništvo stranke će donijeti odluku s kim i na koji način za razliku od HDZ-a za koji znamo da ne pregovara, već ide u šoping po svoje “žetončiće” – poručio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Navodi i kako je većina građana ipak glasala protiv HDZ-a.

– Dozvolite da budemo optimisti, a građani su svoje rekli. Naime, većina građana je ipak glasala protiv HDZ-a i to nas puni optimizmom da će sve stranke koje su osvojile mandate odlučiti da je dosta vladavine HDZ-a te da će koalicija Rijeke pravde na čelu sa Zoranom Milanovićem kao premijerom sastaviti Vladu Republike Hrvatske – pojašnjava.

Na novinarsko pitanje o tome je li moguća manjinska Vlada, Golubić je kazao kako su sve opcije otvorene.

– Imamo jasno definiran program kao i sve ostale stranke. Međutim, ono što je svim strankama iz opozicije bilo zajedničko jest da je važno ovu močvaru koju je HDZ stvorio pročistiti. Nadam se da ćemo to i uspjeti – govori.

Snimio Valentino Štefanek.

Naime, prokomentirao je i dosadašnje procjene kako će se u Hrvatskom saboru naći od dva do pet zastupnika iz Koprivničko-križevačke županije.

– Pričekat ćemo službene rezultate, ali situacija je takva da možemo očekivati od dva do pet zastupnika. Tu su još i preferencijalni glasovi pa ćemo pričekati. Ako ne budemo imali jednako zastupnika, imat ćemo ih i više pa je to sve za boljitak Koprivničko-križevačke županije – zaključio je.

Tekst pripremili Valentino Štefanek i Hana Volenik.

Snimio Valentino Štefanek.
Snimio Valentino Štefanek.
zatvori