Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Franjo Mihočka otvorio ‘Hod za svjetlom’: Ovom izložbom sam istaknuo ljepote Podravine

Franjo Mihočka, slikar iz Đurđevca i predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac, u Muzeju grada Đurđevca je otvorio svoju veliku samostalnu izložbu pod nazivom “Hod za svjetlom”.

Mihočka je izložio 78 radova koji su nastali u njegovih kreativnih 30 godina. Radovi su u tehnici akvarela i tuša po kojima je Mihočka kao autor prepoznatljiv.

– Tu je glavna moja Podravina i izložba je posvećena svemu što je vezano s Podravinom. Rođen sam u Ferdinandovcu pokraj rijeke Drave i velik je utjecaj tog podravskog krajolika, ali uglavnom, ovom sam izložbom htio istaknuti ljepote Podravine – rekao nam je Mihočka na otvorenju dodavši kako je izložba otvorena u sklopu proslave Dana grada Đurđevca – Đurđeva 2024.

Izložba je otvorena u suradnji s Muzejom grada Đurđevca ispred kojeg je govorila ravnateljica Edita Janković Hapavel, a prisustvovao joj je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči. Predgovor kataloga izložbe napisala je Božica Jelušić koja je istaknula da Mihočka u svojim radovima prikazuje zavičaj kroz splet boja kojima je put prema svjetlu bio prirodan niz za naziv izložbe.

O izložbi Franje Mihočke za Podravski radio govorio je i Franjo Horvat.

– Izložba je svojevrsna retrospektiva jer pokazuje njegov rad od faze dok je bio crtač, zatim faze kad je počeo biti akvarelist pa sve do ove faze kada je na vrhuncu svega toga. Njegovi motivi su uvijek priroda, ali ne ova koju vidimo, već ljepša. Zahvaljujem mu što je svojim slikarstvom ovaj svijet učinio ljepšim i boljim – poručio je.

Glazbeni gosti bili su članovi Pjevačkog društva Ferdinand iz Ferdinandovca, rodnog mjesta Franje Mihočke.

Dodajmo kako su medijski pokrovitelji izložbe Podravski radio, portal Drava.info i Radio Drava, a bogatu fotogaleriju s otvorenja izložbe potražite klikom ovdje.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori