Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački šahisti osvojili šest medalja na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu županije

Odlične rezultate ostvarilo je 12 kadetkinja i kadeta Šahovskog kluba Picok na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije u standardnom šahu, održanom ovog vikenda u Ferdinandovcu.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, njihovi natjecatelji u Đurđevac su se vratili s po dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Viktor Gašparec osvojio je zlato u M9 kategoriji, dok je Gabriel Kapitanić bio je prvi u M11 kategoriji. Srebrne medalje osvojili su Luna Lisjak u kategoriji Ž7 i Ivan Horvat u kategoriji M15. Dok su se broncom okitili Mia Marijan u kategoriji Ž13 i Gabriel Širec u kategoriji M11.

Dodajmo kako su za Picok još nastupili Matija Mihočka, Andrija Zovko, Franka Širec, Arijan Marković, Lovro Mlinjarić i Petar Legradi.

– Igralo se tempom 30’+30″, a glavni sudac je bio Borislav Vidović. Ovo je prvi puta da je organizirano natjecanje u Ferdinandovcu koji nam je omogućio odlične uvjete za igru. To je i nastavak popularizacije šaha po svim mjestima naše županije – pojasnio je Nikola Mihočka, predsjednik Šahovskoga kluba Picok Đurđevac.

Dodao je da će Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije svim županijskim prvacima financirati troškove nastupa na državnoj razini natjecanja.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori