Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO ‘Drnjansko Đurđevo’ obilježeno uz glazbeni program i humoristični nastup

U Drnju je jučer održano 24. “Drnjansko Đurđevo”, manifestacija koja ima povijesni osvrt na tradiciju štovanja sv. Jurja, drevnog zaštitnika mjesta i župe.

Riječi dobrodošlice mnogobrojnim gostima i predstavnicima udruga iz okolice Koprivnice i županije uputila je predsjednica Udruge žena Hrvatsko srce Vesna Antolić, kao i načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji se zahvalio svim mještanima na očuvanju baštine.

Zahvalu za dugogodišnji rad članicama Udruge žena Hrvatsko srce uime Grada Koprivnice uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Hvala svim ženama iz Drnja koje su nas danas okupile na ovom mjestu. Koliko značite za svoje mjesto i naš kraj, pokazuje nam do posljednjeg mjesta ispunjen dom i sjajna atmosfera koju su stvorili svi ovi dragi ljudi. Ovo je dokaz da u zajedničkoj sinergiji Drnje ima zaista jednu lijepu budućnost, a ako je ima Drnje i naše ostale općine, onda je ima i naša Podravina, kao i županija – rekao je.

Dodajmo kako je u glazbenom dijelu programa nastupio pjevački zbor pod ravnanjem ravnatelja Ivana Pikivače, dok je vrhunac večeri bio humoristični nastup popularne Mrnje z Drnja.

zatvori