Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Đurđevac svečanom sjednicom obilježio Dan grada, zaslužni građani preuzeli priznanja

Đurđevčani su svečanom sjednicom u Domu kulture obilježili Dan grada, a zaslužni stanovnici preuzeli su javna gradska priznanja.

Domaćini su bili gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, koji je na proteklim izborima preferencijskim glasovima izborio ponovni ulazak u Hrvatski sabor.

Na svečanoj sjednici bili su i gradski vijećnici, ravnatelji ustanova, predstavnici tvrtki te okolnih mjesta. Prisutan je bio i počasni građanin general Mladen Markač, župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom županijske skupštine Damirom Felakom, načelnik Kalinovca Darko Sobota te novoizabrani saborski zastupnik iz Koprivnice Tomislav Golubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, novi zastupnik u Saboru Mario Radić, kao i gradonačelnici Svete Nedjelje, Ludbrega, Valpova, Slatine, Otočca. Na sjednici su bili i svi počasni građani Grada Đurđevca.

Dodajmo kako je uime brojnih načelnika općina pozdravne riječi uputio načelnik Drnja Petar Dombaj, uime gradonačelnika prvi čovjek Svete Nedjelje Dario Zurovec, a uime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren.

Na sjednici su uručena i javna priznanja.

Podsjetimo, od javnih priznanja, Nagradu za životno djelo dobio je Željko Kožarić-Mrvica, za dugogodišnji angažman u razvoju kulture i turizma te promicanju ugleda Grada Đurđevca. Široj javnosti poznat je kao sudionik uprizorenja “Legende o Picokima” u kojoj više od trideset godina igra lik Kapetana grada Picoka. Zlatna plaketa Sveti Juraj dodjeljena je profesorici Eleonori Grgac i Miljenku Grgac za društveni angažman, Petru Šegrtu za promicanje ugleda Grada Đurđevca u zemlji i inozemstvu te trgovačkom društvu Bistra. Povelja Grada Đurđevca otišla je Renati Kovačić za zasluge u na području odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi te likovne umjetnosti i čuvanje kulturne baštine i ekologije. Dobitnica povelje je i Ljubica Dobravec, članica Udruge žena grada Đurđevca, umirovljena učiteljica Nada Kožar te darivatelj krvi Krunoslav Kranjec.

Snimila Anja Čorba.

Dodjela priznanja

Snimio Karlo Meštrović.

zatvori