Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica proslavio 33. obljetnicu postojanja, najavljeno proširenje kapaciteta

Županijski Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici svečano je obilježio 33. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja.

Prisutnima se na skupu obratila ravnateljica Doma Željka Koluder-Vlahinja zahvalivši svima koji su pomogli da ustanova svojim korisnicima pruža vrhunsku uslugu, a čestitke su uputili i župan Darko Koren, saborski zastupnik Darko Sobota, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

– Otvoreni smo prema svima, nudimo mnoge usluge i najvažnije, odlične uvjete za život što najbolje potvrđuju i brojni zahtjevi i liste čekanja za smještaj koje su i deset puta veće nego što je kapacitet doma. Vjerujemo da će projekt poput rekonstrukcije tavanskog dijela doma kojim bi dobili dodatni prostor te projekt energetske obnove zgrade, nakon što pronađemo izvore financiranja, dodatno podići kvalitetu života – poručila je ravnateljica Koluder-Vlahinja.

– Županija provodi odgovorne socijalne politike što je vidljivo iz brojnih programa koje provodimo, od sufinanciranja smještaja u Županijskom, ali i u privatnim domovima kod nas i izvan granica naše županije, usluga boravka u kući te gerontodomaćica i brojnih drugih mjera kojima nastojimo život starije populacije učiniti ljepšim – u svojem je govoru istaknuo župan Koren.

Poruku dragim korisnicima Doma uputila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je zahvalila umirovljenicima na doprinosu društvu.

– Vaš intelektualni i radni kapital je doprinio da grad Koprivnica danas bude jedan od najrazvijenijih gradova u Republici Hrvatskoj. Isto tako, zahvalila bih se i svim zaposlenicima koji se ovdje 24 sata brinu za vas te vam stoga još jednom želim mnogo zdravlja, različitih aktivnosti i veselja – kazala je zamjenica Ostriž.

Kulturno-umjetnički dio programa pripremili su Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Grada Koprivnice i domska recitatorska grupa.

Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica

 

 

Slušaj uživo
zatvori