Petak, 3. svibnja 2024.

Dogovoreno novo asfaltiranje na budrovačkom području, Janči: Vlasnicima se podiže vrijednost nekretnine i olakšava dolazak do nje

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac nastavlja se suradnja vinogradara i Grada Đurđevca – dogovoreno je novo asfaltiranje.

Naime, vinogradari su na sastanku s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željkom Lackovićem pokazali interes za nastavak asfaltiranja nove trase duljine od oko 650 metara od društvenoga doma u Budrovcu do već asfaltiranog predjela Cirik.

– Sufinanciranje goričkih puteva ići će po već uhodanom modelu koji su već do sada prihvatili vinogradari na drugim vinogradarskim područjima na način da trećinu troškova asfaltiranja snose vlasnici klijeti, a ostatak od dvije trećine podmirit će Grad – naglasili su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Janči pritom je kazao da je asfaltiranje dugoročnije i kvalitetnije rješenje koje nastoje što prije provesti u suradnji s vlasnicima klijeti.

– Gradu se smanjuju troškovi za održavanje puteva nakon oborina, a vlasnicima se podiže vrijednost nekretnine i olakšava dolazak do nje – rekao je gradonačelnik.

Suradnju Grada i vlasnika nekretnina pozdravio je i Lacković koji je naglasio da podržava ovakav oblik neposredne demokracije.

– Drago mi je smo ponovo u Budrovcu i da su vinogradari zainteresirani za nastavak suradnje. Gdje se vlasnici organiziraju, Grad je uvijek spreman sufinancirati. Rekonstrukcija i ove ceste pozitivno će utjecati i na razvoj turizma na ovom području – poručio je Lacković.

Pozvao je pritom sve zainteresirane vlasnike nekretnina u drugim vinogradarskim područjima da se međusobno organiziraju i jave u Gradsku upravu kako bi u suradnji s Gradom trajno riješili pitanje održavanja nerazvrstanih cesta po odvojcima na svojem području.

Podsjetimo, nedavno je realiziran projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta u Budrovcu na području budrovačkog vinogorja u sklopu kojeg je položeno 1.150 metara asfaltne trake na vinogradarsku cestu u predjelu Cirik.

zatvori