Petak, 26. travnja 2024.

Direktori oštetili državni proračun za 206.000 eura. Zaboravili platiti porez i voditi poslovne knjige

Direktori trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije oštetili su državni proračun za oko 206.000 eura.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad dvojicom osumnjičenika starosti 39 i 42 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

– Sumnja se da odgovorne osobe trgovačkog društva od siječnja do ožujka 2022. godine prema unaprijed stvorenom dogovoru nisu prijavili, obračunali i uplatili porez na dodanu vrijednost iako su izdavali račune za obavljanje određenih djelatnosti. Nisu polagali utržak od obavljenih djelatnosti na žiro račun trgovačkog društva te s računa podizali novčana sredstva za privatne potrebe – naveli su u policiji.

Uz to, u policiji sumnjaju i da su direktori propustili voditi poslovne knjige trgovačkog društva, a protiv njih će zbog svega navedenog biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori